Du visar för närvarande Låga värden av mikroplastutsläpp från våra Activa Eco Mikrodukar

Låga värden av mikroplastutsläpp från våra Activa Eco Mikrodukar

Hygientekniks mål är att de produkter vi tillverkar och säljer ska ha en lång livscykel, produceras i en säker och hälsosam arbetsmiljö och på ett för miljön ansvarsfullt sätt. De arbetsmetoder vi förespråkar ska ha så liten negativ miljöbelastning som möjligt.

Därför är vi extra glada över att våra uppskattade Svanenmärkta mikrodukar Activa Eco har låga värden av mikroplastutsläpp* och samtidigt en hög effektivitet av bakteriereducering. Activa Eco Microdukar har testats av laboratoriet Weber & Leucht, se tabeller.

Rätt använd har varje duk åtta rena städytor. Duken rengör effektivt med enbart vatten. Vi rekommenderar att duken oftast tvättas i 60°C vilket är mer skonsamt för miljön. Vid tvätt i 60°C klarar duken ca 2000 tvättar. Vid högre temperaturer klarar den minst 700 tvättar. Storlek 32×32 cm.

*Mikrostorlekspartiklar av plast, så kallad ”mikroplast” är ett miljöproblem i våra hav och sjöar. De oljebaserade mikroplastpartiklarna drar till sig föroreningar som normalt inte är lösliga i vatten. När mikroplasterna kommer in i djur och växter i vattenmiljön, följer farliga föroreningar med.