Du visar för närvarande Slitet trägolv som behandlades med Tana Timber natura

Slitet trägolv som behandlades med Tana Timber natura

En kund kontaktade oss och behövde hjälp med ett lackat ekgolv som var slitet. Golvet hade torra partier som saknade lack helt och hållet. Det fanns även partier ute i kanterna som inte alls var slitna. Självklart kunde vi på Hygienteknik hjälpa till med tips och råd för att få golvet snyggt igen!

Golvet var slitet och torrt.

Det fanns även partier ute i kanterna som inte alls var slitna.

Vi såg direkt att det krävdes en slipning av golvet. Maskinen som användes var Activa Edge slip- och skurmaskin (finns i tre olika storlekar). Vi rekommenderade att börja med slippapper 60 korn och sedan gå upp till 120 korn för att jämna till ytan och få ett finare resultat. Efter slipningen moppades golvet med fuktiga moppar för att få bort allt damm. Golvet fick torka i ca 30 minuter innan det första lagret av Tana Timber natura* lades på. 

Slip- och skurmaskinen Activa Edge finns i tre olika storlekar.

Golvet moppades för att få bort allt damm.

Där golvet var som mest slitet/torrt torkade produkten in snabbt. Efter ca 20 minuters torktid lades ytterligare ett lager Tana Timber natura, men denna gång endast där golvet varit som torrast.

Produkten fick sedan torka i ytterligare 30 minuter innan det tredje och sista lagret lades över hela golvet. Den här bilden visar golvet efter ca 30 minuters torktid.

Det här är ett bra bevis på att även rejält slitna golv kan bli som nya med rätt produkter och rätt kunskap!

*Tana Timber natura är ett impregneringsmedel som används till trägolv för uppfräschning och daglig golvvård. Produkten framhäver golvets naturliga karaktär och ger golvet ett fräscht, naturligt och gediget utseende.