Du visar för närvarande Låga värden av mikroplastutsläpp från Activa Premium mikrofibermoppar och Activa Regain mikrofiberdukar

Låga värden av mikroplastutsläpp från Activa Premium mikrofibermoppar och Activa Regain mikrofiberdukar

Mikrostorlekspartiklar av plast, så kallad ”mikroplast” är ett miljöproblem i våra hav och sjöar. De oljebaserade mikroplastpartiklarna drar till sig föroreningar som normalt inte är lösliga i vatten. När mikroplasterna kommer in i djur och växter i vattenmiljön följer farliga föroreningar med. Hygientekniks mål är att de produkter vi tillverkar och säljer ska ha en lång livscykel, produceras i en säker och hälsosam arbetsmiljö och på ett för miljön ansvarsfullt sätt. De arbetsmetoder vi förespråkar ska ha så liten negativ miljöbelastning som möjligt. Därför är vi extra glada över att vår mopp Activa Premium samt vår mikroduk Activa Regain har låga värden av mikroplastutsläpp (Rating A). Moppen har testats av laboratoriet Weber & Leucht, se tabeller. 

Mikrofibermoppen Activa Premium är Cradle to Cradle Certified® Bronze och Svanenmärkt. Moppen har en extremt hög absorption och rengöringseffekt. Den höga absorptionen gör att moppen räcker till större städyta vid fuktstädning. Activa Premium är uppbyggd med 4 lager: städyta, inbyggd mikroduk för absorption, väv för att bibehålla form efter tvätt samt velourkardborre. Moppen har låg friktion och den öglade garnkransen är en effektiv dammupptagare.

Mikroduken Activa Regain är Cradle to Cradle Certified® Bronze och Svanenmärkt. Duken är tillverkad av 75% återvunna mikrofiber och håller hög kvalitet . Tillverkad i ett material som gör effektivt rent utan att kännas stickig mot huden. Kan användas på alla hårda ytor och ger ett repfritt resultat.

Activa Premium mikrofibermopp finns i storlekarna 30, 40 och 60 cm.

Activa Regian mikrofiberduk finns i storlekarna  32x32cm samt 40x40cm.